contact                           
http://six-shooterracing.se 

Mantorp Back To Basic – Juli 2009Första testkörningen blev på Mantorp. Visste inte hur mycket motorn skulle ge, jag trodde att det skulle spinna rätt mycket. Men ack så jag bedrog mig, jag fick mig en resa som jag sent kommer att glömma!
Kul var det, men stödhjul är ett måste...
Motorn fungerar i alla fall superbra! En aning svårkörd bara...Kjula Dragway - 1. augusti 2009Hem från Mantorp o bygga ihop ett par stödhjul snabbt och ny soppatank. Sen åkte vi ner till Kjula för o prova hur bilen skulle bete sig nu.

Första provturen så rök 2:ans växel. (inte helt oväntat att växellådan skulle gå sönder, men jag hade hoppats på att den skulle hålla lite längre).
Snackade med Tony och Tucken på Danielssons Bilservice, så Tucken skickade ner två kartonger med en massa växellådsdelar, så vi lyckades plocka ihop en ny växellåda under lördagen, så vi kunde i alla fall  provköra lite under söndagen.Kjula Dragway - 2. augusti 2009Uppstartad, varmkörd och klar. Än så länge så var allt helt okej.Efter en vinglig andra provtur och en schysst burnis, så kändes det inte nåt märkvärdigt när jag stängde av motor, men så tog jag av ventilkåporna och hittade en krokig stötstång som hade hoppat av på en avgasventil. Det är ju inte det bästa som kan hända.


Ja, så här såg det ut när jag kom hem o plockade isär motorn. Jag misstänkte det värsta, mycket riktigt, stängd avgasventil och en fortfarande fungerande och öppnande insugningsventil brukar sluta med att det blir rätt mycket vätskekompression, om inte annat, i den cylindern. Som tur var så skedde det förmodligen på låg varv, för insugningsstötstången knäcktes totalt och bröt av lyftaren, som senare snurrade runt lite mot kammen och gjorde märken i kammen.

Hade allt det här skett på fullvarv så hade jag nog haft en Hemi mindre...
Det blir till att plocka isär motorn och kontrollera allting. Skitkul!!


 
webmaster@six-shooterracing.seCopyright © 2011 Six Shooter Racing.
All rights reserved.